ENERVIT odpovídá: CO JÍST PŘED LEHČÍM TRÉNINKEM?

Často se nás ptáte, jestli je Enervit PRE Sport potřeba i před lehčím tréninkem, kdy intenzita a doba trvání vašeho výkonu není menší než v případě závodu nebo náročného tréninku. Odpovíme z pohledu fyziologie organizmu při sportovním výkonu, jak je pro nás typické.


Základem je vědět, co přesně sledujeme konzumací Enervit PRE Sportu před výkonem. Cílem je připravit organizmus na sport, nastavit správně vnitřní systémy. A neuškodit si v tomto směru nevhodně zvolenou potravinou (více viz Co jíst a nejíst před sportem). Enervit PRE Sport tedy jíme z těchto důvodů:

  • aby sportovec neměl přeplněný žaludek,
  • aby se mu nevracelo jídlo (v případě, že se pokoušel zahnat hlad hodinu před sportem),
  • aby sportovec neměl hlad (sportovat s hladovým žaludkem je nepříjemné),
  • aby se tělo během sportu nemuselo věnovat trávení nevhodné potravy, ale sportování,
  • a především, aby sportovec nastartoval organizmus směrem ke sportu.

 

Ve všech uvedených případech je zcela jedno, jestli půjdete lehký nebo těžký trénink. Každý má svůj účel a i při tom lehkém určitě chcete, aby se tělo prioritně věnovalo sportu. Takže ať je trénink lehký či těžký, vždy má nějaký význam, a aby jeho účinek byl maximální, je důležité, aby tělo bylo na sportovní výkon optimálně nachystané. Enervit PRE Sport nedoplňuje energii pro sport, ale připravuje organizmus na sportovní výkon tím, že správně nastavuje fungování uvnitř organizmu. Proto je jedno, o jaký trénink se jedná, a Enervit PRE Sport je vhodný před každou pohybovou aktivitou.

 

Rozdíl samozřejmě nastává, když se budeme dívat na potřebu doplňování energie během sportu. V tomto případě se bude výživa lišit v závislosti na intenzitě sportovní aktivity, protože když poroste, budou i vyšší energetické potřeby organizmu. Zatímco při lehčím tréninku postačí jen ionťák, při náročnějším výkonu už bude potřeba více energie (gely, energetické tablety, tyčinky), protože zásoby v těle nestačí.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.